Читај ми

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ УЧЕСНИЦИМА НОВОСАДСКОГ ФОТОМАРАТОНА

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић присуствовао је свечаном отварању и додели награда на изложби фотографија Novi Sad – Heart & Soul, у организацији Аspect агенције, а под покровитељством Града Новог Сада. На изложби су представљене најбоље фотографије са сва три Новосадска фотомаратона.

- Изузетна ми је част што у име Града Новог Сада могу да отворим изложбу фоторафија са Новосадског фотомаратона. Реч је о веома важној манифестацији која по трећи пут окупља младе, креативне снаге из земље и иностранства на заједничком циљу. Занимљивим фотографијама они су испричали аутентичну, живописну причу о нашем граду и тиме допринели бази сведочанстава о Новом Саду. Ово је још једна потврда да слика говори више од хиљаду речи, стога вас позивам да погледате ове дивне фотографије - рeкао је том приликом мр Зоран Мандић и још једном честитао награђеним учесницима.

На овогодишњој манифестацији учествовало је преко 300 људи из земље и иностранства, a теме коју су учесници добили као радне задатке су Ја имам крила, Направи паузу, Фотомаратон и Живот је...
На свечаном отварању изложбе најбољим учесницима су уручене награде. Прво место освојио је Срђан Срђанов, друго Мина Караџић, а треће је припало Филипу Влатковићу. Додељене су и похвале за појединачну фотографију и то Јелени Аћин, Предрагу Милошевићу и Даниелу Тоадеру.
Изложбу чини преко 500 фотографија насталих у периоду од 2009. до 2011. године, а посебан интерактивни део поставке су панои на којима посетиоци могу да напишу коментаре о Новом Саду. Изложба ће бити отворена до 22. јуна u Студију М, сваког дана од 12 до 20 часова, а улаз је слободан.

Нови Сад, 15. јун 2011. године