Читај ми

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ ИЗ ДОРТМУНДА

Помоћник градоначелника Новог Сада Борис Думнић примио је групу младих из Дортмунда, града побратима који су учествовали у пројекту ТWINS 2010 “ Приче о домовини – homestories”.

-Велико ми је задовољство да вас у име града Новог Сада поздравим и пожелим добродошлицу у наш град и захвалим што доприносите културној сарадњи између Новог Сада и Дортмунда. Град Нови Сад ће и у будућности подржавати организације манифестација које имају за циљ промовисање културе и повезивање градова, рекао је том приликом помоћник градоначелника и позвао присутне у галерију Културног центра на отварање изложбе „Приче о домовини- homestories“

У оквиру пројекта ТWINS 2010 фотографи Тања Рајнике и Екарт Бусениус су са омладином различитих националности из Дортмунда и Новог Сада кренули у фотографску потрагу за значењем појма ДОМОВИНА, а први део свог фотографског пројекта, чија је тема била „ИДЕНТИТЕТ“ реализовали су у Новом Саду. Под мотом: „ЈЕДАН ДАН У МОМ ЖИВОТУ“, млади су у оба града трагали за својим „ја“, пријатељима, породицом и узорима, као и за местима који за њих имају велики значај. У другом делу пројекта под називом „ИНТЕГРАЦИЈА“, Тања Рајнике и Екарт Бусениус израдили су црно-беле портрете свих младих који су учествовали у пројекту, у трећем делу под називом „УРБАНИЗАМ“, прикупили су фотографске импресије урбаних делова Дортмунда и Новог Сада у којима су тематизоване перцепција града као нашег најважнијег животног простора и његове промене.

Нови Сад, 13. јун 2011. године