Читај ми

ОТВОРЕНА РЕНОВИРАНА ПИЈАЦА У ПЕТРОВАРАДИНУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, председник Скупштине Града Новог Сада Александар Јовановић и директор ЈКП Тржница Душан Бајић отворили су комплетно реновирану Петроварадинску пијацу. Одлуком Скупштине Града Новог Сада пијаца у Петроварадиину поверена је на управљање, уређивање и одржавање ЈКП ’’Тржница’’.

- Мени је изузетно драго што смо људима који живе у Петроварадину обезбедили модерну пијацу, која ће, надам се, задовољити њихове потребе. Много тога планирамо да улажемо у Петроварадин и очекујем да ћемо реализацијом важних инфратсруктурних пројеката допринети бољим условима за живот свих грађана - истакао је градоначелник Павличић.

Према речима директора ЈКП Тржница комплетна адаптација коштала је око 11 милиона динара, и захваливши Граду на пруженој подршци, он је најавио да ће ускоро почети изградња пијаце у Сремској Каменици.

Радови на адаптацији Петроварадинске пијаце почели су 4. маја 2011. године, а завршени су за 35 дана, далеко раније од планираног рока од 90 до 180 дана . Пијаца сада располаже са 41 зеленом тезгом, 16 робних тезги, 4 тезге за продају цвећа, а у оквиру пијачног простора су и гондоле за продају бостана, киоск за продају рибе и пекару, као и 4 расхладне витрине за продају млечних производа и живинског меса.

Нови Сад, 8. јун 2011. године