Читај ми

ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ „ЗОВ РАВНИЦЕ“ НА ШТРАНДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић свечано је отворио Интернационални фестивал игре и музике „Зов равнице“ који организују фолклорно удружење „Велико коло“, Туристичка организација Новог Сада и ЈКП „Градско зеленило“ у периоду од 8. до 11. јуна на Штранду. На фестивлу ће у том периоду учествовати музичке, основне и средње школе, предшколске установе, плесне и певачке групе и неафирмисани бендови, фолклорни ансамбли и културно-уметничка друштва из Србије, као и других земаља.

- Задовољство ми је што могу да отворим ову манифестацију која се по први пут организује у нашем граду и за коју се надам да ће постати традиционална. Надам се да ће многобројни посетиоци у наредна четири дана уживати на прелепом Штранду уз разноврстан програм са преко 2000 учесника из целог региона. Штранд је из године у годину све лепши, а до 20. јуна биће потпуно завршен и прилаз ка главном улазу на ово популарно купалиште Новосађана - рекао је градоначелник Игор Павличић и додао да ће Град увек подржати манифестацијe које имају за циљ промовисање културе и повезивање Новог Сада са регионом.

Фестивал игре и музике „Зов равнице“ има за циљ да промовше рад и достигнућа младих и даје својеврстан подстицај за бављење уметничким стваралаштвом, а пријављено је преко 2000 учесника из целог региона. Међу извођачима који ће учествовати током програма између осталих су Никола Костић – LEE MAN уз пратњу тамбурашког оркестра (9. јун у 18 часова) и састав „Апсолутно романтично“ (8.јун у 22 часа). Програм током сва четири дана трајаће од 9 часова ујутро до поноћи. Истовремено, на Штранду ће бити уприличена и манифестација под називом „Туристички излог“ на којој ће се представити туристичке организације и туристичке агенције из целог региона, манифестације карактеристичне за општине и регије у Србији, винари, као и произвођачи сувенира.

Нови Сад, 8. јун 2011. године