Читај ми

„МЕЂУНАРОДНИ ДАН ИЗАЗОВА“ И „100 ДАНА СПОРТА НА ШТРАНДУ“

Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић, начелница ресорне управе Соња Кончар Ничић, директорка ЈКП "Градско зеленило" Наташа Рашета, као и представници Организације "Пожури полако" говорили су на конференцији за новинаре која је одржана поводом Дана изазова 2011. године.
Међународни Дан изазова је традиционална, међународно призната манифестација чију реализацију координира TAFISA– Светска Асоцијација Спорта, а ове године биће обележена 25. маја.

-Суштина програма Дана изазова је међусобно надметање два, жребом изабрана града из исте категорије. Град Нови Сад ће одмерити снаге са Градом Београдом, и покушаћемо да, коришћењем најразноврснијих спортско рекреативних садржаја, будемо што успешнији у иницирању грађана да се укључе у физичке активности- рекао је том приликом Александар Кравић.

Начелница Градске управе за спорт и омладину Соња Кончар Ничић позвала је Новосађане свих узраста да се прикључе Дану изазова и пријаве сваку физичку активност тог дана која мора трајати најмање 15 минута непрекидно, и то телефоном на број 520 625 од 7 до 20 часова.

На конференцији су такође најављени спортски садржаји који ће се одржати у оквиру манифестације „100 дана спорта на Штранду“ на новосадском купалишту, које ове године обележава 100 лета постојања. Директорка ЈКП "Градско зеленило" позвала је све суграђане да сутра у 9 часова дођу на Штранд и вежбајући допринесу да Нови Сад буде победник Дана изазова.

Нови Сад, 24. мај 2011. године