Читај ми

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОСВЕТЉЕЊА СТАДИОНА КАРАЂОРЂЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, председник Скупштине града Александар Јовановић, члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић и директор ЈП Завод за изградњу града Борислав Новаковић обишли су радове на изградњи осветљења стадиона „Карађорђе“. У оквиру планираних радова на изградњи новог, модерног осветљења градског стадиона предузето је подизање првог од 4 бетонска стуба који ће бити постављени ван стадиона, висине 45 метара, а на сваки ће бити монтирано по 72 рефлектора.

- Нови Сад заслужује модеран стадион на којем ће моћи да се играју утакмице највишег ранга, а недостатак адекватног осветљења представљало је препреку, и због тога смо и одлучили да решимо тај проблем. Рефлектори ће бити постављени крајем јуна, а током јула очекујемо да ће бити постављена комплетна опрема – рекао је градоначелник Павличић и нагласио да ће Град наставити да улаже у спорт.

Поред рефлектора на стубовима предвиђено је да још 28 рефлектора буде монтирано и на постојећој надстрешници, што значи да ће их укупно бити 316, а пројектовани су у складу са захтевима УЕФА – за фудбал и ИААФА – за атлетику. Поред тога биће изграђена и нова трафо станица, а у складу са међународним прописима, у случају нестанка електричне енергије, поставиће се адекватан резервни извор напајања у облику електричне агрегатне станице. Како је рекао директор ЈП Завод за изградњу града Борислав Новаковић, изградња осветљења представља увод у реконструкцију комплетног стадиона Карађорђе.

Нови Сад, 24. мај 2011. године