Читај ми

ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ 10 ОСНОВНИХ ШКОЛА „ЈА УПОЗНАЈЕМ НОВИ САД“

Под покровитељством Градске управе за образовање и Туристичке организације Новог Сада, а у организацији ,,Coolist“ фонда, одржано је финално такмичење 10 основних школа са територије града Новог Сада као једна од активности на реализацији пројекта „Ја упознајем Нови Сад“. Члан Градске управе за образовање Милан Ђукић свечано је отворио ово финално такмичење на Штранду, а свака екипа пласирана у финале имала је прилику да кроз игру, едукацију и забаву покаже која школа има ученике који најбоље познају Нови Сад.

- Поред тога што је у потпуности испоштована намера да се наши најмлађи суграђани упознају са својим градом на један нов и занимљив начин, постигнут је и одличан резултат у обиму и квалитету њиховог знања о знаменитостима Новог Сада. Када се знање усваја на овако занимљив начин оно се дуго задржава и лако преноси другима. Град Нови Сад ће увек подржавати пројекте који за циљ имају едукацију деце кроз практичне задатке, имајући на уму да су деца наши најмлађи амбасадори који, после ове едукације, лако могу своје другаре из других градова да упознају са лепотама свога града - рекао је Милан Ђукић.

Након што су у школама одржани квизови знања, такмичењу су приступиле најбоље од тих екипа од којих је свака имала по четири члана. Финално такмичење одредило је ученике Основне школе „Јован Јовановић Змај“ као оне који најбоље познају град Нови Сад. Победницима је уручена награда, а деца учесници добила су захвалнице.

Пројекат „Ја упознајем Нови Сад“ покренут је пре три године. До сад у овој акцији учествовала су деца предшколске установе „Радосно детињство“ и ђаци прваци појединих основних школа са територије Новог Сада, а у овој фази реализације укључени су ђаци 4. разреда 10 основних школа. Око 900 ученика упознало је град уз стручну помоћ лиценцираних водича из Удружења водича Новог Сада и том приликом је свако дете добило своју прву мапу града и приручник са најважнијим детаљима о историји и културним знаменитостима Новог Сада.

Нови Сад, 21. мај 2011. године