Читај ми

ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ДОМА ЗДРАВЉА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, заједно са чланом Градског већа за задравство проф. др Александром Кираљом и директором Дома здравља Нови Сад др Животом Лазаревићем, свечано је отворио нови објекат Дома здравља у Сремској Каменици, који представља једну од највећих инвестиција Града у Дому здравља „Нови Сад“ за прошлу годину.

- Веома је важно да се сви делови Града равномерно развијају, и водимо рачуна да се најпре улаже у области које су најважније за грађане. Овај објекат није имао довољан капацитет за потребе грађана Сремске Каменице. Простор је увећан скоро дупло и створили су се бољи услови за рад запослених па самим тим и здравствену заштиту људи који овде живе – рекао је градоначелник Павличић.

Ресорни члан Градског већа проф. др Александар Кираљ најавио је да ће управо у дограђеном објекту у Сремској Каменици ускоро почети реализација пилот пројекта 'Дете расте' који подразумева да ће родитељи редовно добијати СМС поруке о термину вакцинације њихове деце.

Према речима др Животе Лазаревића у новом објекту смештени су педијатрија и стоматологија, док су у старом објекту остале служба опште медицине и лабораторија. У адаптацију постојећег објеката дома здравља у Сремској Каменици и доградњу новог уложено је око 31 милион динара.

Нови Сад, 19. маја 2011. године