Читај ми

ЈУБИЛЕЈ ЗАВОДА ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ РАДНИКА

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је обележавању јубилеја Завода за здравствену заштиту радника чији је оснивач град Нови Сад, а који је навршио 20 година од како је добио статус самосталне здравствне установе. Завод је превентивна здравствена установа чија је основна делатност пружање здравствене заштите радно активносм становништву, процена ризика у радној околини и животној средини, токсиколошка, хематолошка и биохемијска испитивања, вођење регистра повреда на раду и професионалних обољења и друго.

- Како је сврха постојања Завода очување здравља радно способног становништва и здраве радне средине, Град ће наставити да улаже напоре да омогући боље услове за рад ове установе која својим активностима већ 20 година употпуњује заједничку мисију очувања здравља становништа. Задовољство ми је што су уочљиви савремени трендови у здравственој заштити радно-активног становништва, као и превенцији професионалних болести и болести у вези са радом. – рекао је проф. др Кираљ и пожелео успешан рад Заводу и све најбоље у будућим годинама сарадање.

Том приликом, проф. др Александар Кираљ и директор Завода др Бранко Миличевић уручили су директорици школе „Милан Петровић“ Акт о процени ризика радних места у школи који је Завод израдио за школу као донацију. Након свечаног обележавања јубилеја, настављено је са радом у оквиру кратког курса „Ризици и превенција у медицини рада“ који је организован за здравствене раднике из целе земље.

Нови Сад, 10. мај 2011. године