Читај ми

НОВИ САД У АКЦИЈИ „PECHAKUCHA – ИНСПИРАЦИЈА ЗА ЈАПАН“

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић присуствовао је хуманитарној манифестацији „PechaKucha - Инспирација за Јапан“ којој се придружио и Град Нови Сад у име Србије. Нови Сад је један од 400 градова на свету који је у истом дану с темом “Инспирација за Јапан”, послао поруку подршке тој држави, а средстава прикупљена од продаје улазница за гледање занимљивих слајд-шоу презентација, биће усмерена на изградњу Сендаја - најразрушенијег града у Јапану.

- Поносни смо што је Нови Сад данас једини представник Републике Србије у овој глобалној акцији. У целом свету даје се подршка народу Јапана, па је тако и наш Град узео учешће у акцијама помоћи низом хуманих гестова. У циљу пружања подршке народу Јапана, који трпи последице катастрофалних земљотреса, Градско веће Новог Сада усмерило је одређена средства за помоћ Јапану, а Град Нови Сад је одмах након вести о избијању земљотреса изразио спремност да пружи максималну подршку у складу са својим могућностима. И данас смо свим срцем уз народ Јапана. – рекао је заменик градоначелника Мандић.

Презентацијама је присуствовао и господин Казуаки Камеда, министар саветник и заменик шефа мисије Јапана у Србији, који се обраћајући се скупу, захвалио свим учесницима за пружену подршку.

PechaKucha је облик неформалног евента, настао баш у Јапану 2003. године, као програм око којег се окупљају креативни људи са жељом да своје идеје или радове представе другима, кроз Power point презентације, у формату 20x20 (20 слајдова од којих сваки траје подешених 20 секунди). Укупно10 презентера припремило је свој материјал у датом формату, а који за заједничку тему имају веома широк појам – инспирацију Јапаном. Цена улазнице је била 100 динара, а прикупљени новац биће упућен фонду за изградњу града Сендај.

Нови Сад, 16. април 2011. године