Читај ми

ОТВОРЕН 17. ФЕСТИВАЛ ЛУТКАРСТВА ОСНОВНИХ ШКОЛА

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић отворио је, у Позоришту младих, 17. Фестивал луткарства основних школа под мотом „Лутка је моје све...“, јединствену државну и међународну манифестацију у којој учествују најбоље школске луткарске групе.

- Драго ми је да је Нови Сад већ седми пут заредом домаћин манифестације која промовише међусобну толеранцију, дечије стваралаштво, размену искустава и дружење деце из целе земље и држава региона. Град је ове године издвојио симболичну суму од 100 хиљада динара за Фестивал „ФЛУОШ“ и сигурно је да ће организатори ове манифестацију увек имати подршку Града и наше велико поштовање и пажњу јер чине много у развијању културе и промоцији својих школа и места – рекао је мр Зоран Мандић.

Идеја фестивала је да се промовише луткарско стваралаштво деце млађег и старијег узраста, као и деце са сметњама у развоју, да се размене искуства и развије луткарска култура, прикажу стечена знања, вештине и достигнућа основношколских луткарских група на републичкој и међународној смотри.

Фестивалу је претходило 6 регионалних луткарских смотри, које су одржане током марта 2011. године, у Сомбору, Новом Саду, Зрењанину, Нишу, Крагујевцу и Ваљеву. Од приказаних 33 луткарских представа, одабрано је 8 најуспешнијих које ће учествовати на овогодишњем 17. ФЛУОШ-у у Новом Саду.

Нови Сад, 15. март 2011. године