Читај ми

НАЈАВЉЕНА „НЕДЕЉА ЗДРАВИХ ЗУБА“

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ најавио је почетак акције „Недеља здравих зуба“ на конференцији за новинаре која је посвећена овој значајној здравственој кампањи, a која ће се одвијати под покровитељством Градске управе за здравство. Недеља здравих зуба трајаће од 28. марта до 3. априла, а њен овогодишњи мото је „Здраву храну изабери, па зубе опери“.

- Ово је 22. година како се организује кампања посвећена здрављу зуба код најмлађих, код којих је иначе најделотворније усвајање позитивних навика на унапређивању и очувању здравља. Градска управа за здравство сваке године подржава серију промотивних активности у току једне недеље током које се интезивира пажња усмерена на здравље зуба. Међутим, потребно је свих 365 дана у години посветити превентиви, као најуспешнијем и најјефтинијем облику заштите здравља, и што је најважније, треба истарајати у томе. – рекао је проф. др Кираљ.

Манифестацију „Недеља здравих зуба“ традиционално ће обележити Градска управа за здравство у сарадњи са Институтом за јавно здравље Војводине, Домом здравља „Нови Сад“, Клиником за стоматологију и Клубом студената стоматологије и Предшколском установом „Радосно детињство“.

Нови Сад, 25. март 2011. године