Читај ми

БЕСПЛАТАН КОШАРКАШКИ КАМП ЗА ДЕЦУ НА ЛЕТЕНЦИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић посетио је спортско-хуманитарни кошаркашки камп „I came to play”, који се по четврти пут одржава у омладинском кампу Летенка на Фрушкој гори. Камп је обишла и амбасадорка САД у Србији Мери Ворлик и том приликом заједно са градоначелником поздравила кампере, а ове године то је око 100 ученика из Србије и земаља у региону. Поред кошаркашког, камп има и образовни програм где се млади уче вредностима као што су фер-плеј, мирно решавање спорова и заштита животне средине.

- Овај камп, кроз комбинацију кошаркашких тренинга и интерактивне наставе спаја младе људе из региона и наглашава позитивне поруке о тимском раду и здравом животу. Савременом друштву у којем влада криза система вредности у свим животним пољима потребно је што више оваквих догађаја који у први план истичу оно најбоље у људима. Спорт је најбољи начин да окупи људе и да изгради праве вредности код младих. - рекао је градоначелник Павличић пожелевши камперима леп боравак на Фрушкој гори, а такмичарским екипама спортску срећу.

Амбасадорка Сједињених Америчких Држава Мери Ворлик рекла је да Амбасада САД већ четири године подржава камп „I came to play”, и похвалила одличну сарадњу са Градом и републичким Министарством који такође пружају подршку том пројекту. - Активности на кампу пружају прилику младима из целог региона, да се окупе, да склапају пријатељства и уче се разним вештинама и зато је неопходно улагати у будуће генерације, јер су управо они млади лидери овог региона – рекла је Мери Ворлик и додала да ће амбасада и наредних година наставити да подржава ову и сличне иницијативе.

Директор кампа „I came to play“ Михајло Делић рекао је да истакнути академици, предавачи из поља филозофије спорта и образовања, заједно са радницима образовних установа, омладинских и спортских организација, свакодневно одржавају интерактивну наставу и курсеве посвећене прихватању победа и пораза, друштвеној одговорности, поштовању игре, правила и противника, тимском раду и сарадњи. Он је додао да деца заједничким радом, кроз игру решавају проблеме, превазилазе препреке и постижу заједничке циљеве, и напоменуо да ће ове године камп угостити и децу без родитеља као и децу са посебним потребама. Десетодневни програм кампа „I came to play” на Летенци помогли су Амбасада САД у Србији, Министарство за спорт и омладину и Град Нови Сад, чиме је полазницима омогућено потпуно бесплатно уживање у свим садржајима које камп нуди.

Нови Сад, 12. август 2011. године