Читај ми

НАГРАЂЕНЕ НАЈБОЉЕ ИДЕЈЕ ПРОЈЕКТА „УКЉУЧИ СЕ, ПРОНАЂИ РЕШЕЊЕ“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је додели признања ученицима  новосадских средњих школа чије су идеје проглашене најбољим у оквиру пројекта „Укључи се, пронађи решење“. Пројекат је део програма Омладинске престонице Европе 2019 који пружа могућност средњошколцима из Новог Сада да директно утичу на унапређење своје средине и на промене у својој школи.

- Нови Сад је град младих и као такав снажно их подржава, јер су њихове идеје покретачи развоја друштва. Град настоји да ствара што боље услове како би они који имају иновативне идеје могли да их реализиују и тако допринесу општем бољитку. Нема већег богатсва и потенцијала од младих, јер они су гаранција бољег света и боље будућности за све нас - рекао је Огњен Цвјетићанин и честитао свима награђенима чије ће идеје бити реализоване реализоване уз финансијску помоћ Града Новог Сада у износу од 50 000 динара.

У пројекту је учествовало девет новосадских средњих школа, гимназије „Јован Јовановић Змај”, „Исидора Секулић” и „Светозар Марковић“, Балетска и музичка школа „Исидор Бајић“, Пољопривредна школа из Футога, Школа за дизајн „Богдан Шупут“, Средња машинска школа  и Медицинска школа „7. април“ . У свакој од њих биће реализована по једна идеја новцем из буџета Града Новог Сада, а одлуку о најбољим идејама донели су ученици школе руководећи се принципима демократских избора.

Нови Сад,  10. новембар 2018. године