Читај ми

МЛАДИ РУКОМЕТАШИ ИЗ ДОРТМУНДА У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући младе рукометаше из Дортмунда који, у оквиру спортске сарадње између градова побратима, као гости Рукометног клуба „Југовић“, бораве у Новом Саду.

- Дортмунд је наш град побратим већ дугих 35 година и ми се трудимо да одржавамо и продубљујемо наше односе, пре свега у области спорта. На том пољу одлично сарађујемо, али је и сарадња на пољу културе и хуманитарних активности дуготрајна и интензивна. Ми се увек трудимо да  будемо добри домаћини и да топло дочекамо све госте који долазе у наш град, а по том гостопримству  су  Новосађани и генерално познати. Радујемо се одласку наше екипе наредне године у Дортмунд на реванш сусрет са жељом да ово пријатељство траје што дуже - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Наиме, Рукометни клуб ''Југовић'' је домаћин екипи ''DJK Oespel Kley'' из Дортмунда која ће учествовати на традиционалном међународном рукометном турниру којим се негује и поспешује братска сарадња између Новог Сада и немачког града Дортмунда. Екипу ''DJK Oespel Kley'' чини укупно 16 чланова, углавном дечаци рођени 2004. и 2005. године, док је вођа екипе спортски и друштвени радник Гунтер Бесте.

Директор РК ''Југовић'' Драган Врговић рекао је да младе играче већ традиционално очекује реванш у Дортмунду и да су ти такмичарски сусрети одлична прилика за зближавање омладине из Србије и Немачке.

Нови Сад, 30. октобар 2017. године