Читај ми

МЕЂУНАРОДНА СМОТРА НАЈБОЉИХ ЛУТКАРСКИХ ПРЕДСТАВА У НОВОМ САДУ

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић примио је у Свечаној сали Градске куће учеснике 20. Међународног фестивала луткарства, а затим је у Великој сали Позоришта младих отворио ту манифестацију.

- Веома ми је драго што се јубиларни Фестивал луткарства одржава у нашем граду. Нови Сад је град културе, значајних културних институција, манифестација и град дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу. Део те традиције представља и луткарство које баштини како Позориште младих, тако и организације међу којима је Удружење војвођанских учитеља. Њима желим успешан рад, а деци да покажу оно што знају, да се забаве, друже и лепо проведу у Новом Саду  - изјавио је помоћник градоначелника Вања Вученовић и додао да град препознаје значај Фестивала и да ће наставити да га подржава.

На 20. Међународном фестивалу луткарства учествују деца основношколског узраста из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. У оквиру такмичарског програма биће изведено девет представа, а најбоља по оцени дечијег и стручног жирија освојиће специјалну плакету Фестивала.

Нови Сад, 14. април 2014. године