Čitaj mi

URUČENI PAKETIĆI DECI KORISNIKA NARODNE KUHINјE

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić i pomoćnica gradionačelnika Novog Sada Ljilјana Koković zajedno sa volonterima Crvenog krsta uručili su novogodišnje paketiće deci korisnika Narodne kuhinje u okviru akcije „Jedan paketić - mnogo lјubavi“ koja se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu.

- Svake godine Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu obezbeđuje paketiće za decu korisnika Narodne kuhinje kako bi im ulepšala predstojeće novogodišnje i božićne praznike. Grad Novi Sad izdvaja sredstva za brojne programe socijalne zaštite koji imaju za cilј ublažavanje siromaštva, a za ovu namenu izdvojeno je 1,3 miliona dinara - rekao je Tihomir Nikolić.

Sekretar Crvenog krsta Dragan Lazić je rekao da akcija „Jedan paketić-mnogo lјubavi“ traje dugi niz godina zahvalјujući nesebičnoj podršci Grada Novog Sada.

- Danas je uručeno oko 150 paketića deci korisnika Narodne kuhinje, a paketići namenjeni Dečjem selu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje i brojnim udruženjima su već distribuirani i biće uručeni korisnicima tokom praznika. Takođe, organizujemo i humanitarno veče sa Vaterpolo klubom „Vojvodina“ na bazenu Slana bara u petak, 28. decembra u 19.00 časova, s cilјem da pomognemo socijalno ugroženim kategorijama stanovništva - rekao je Dragan Lazić i poželeo svim korisnicima Narodne kuhinje, kao i svim donatorima i lјudima koji pokazuju plemenitost, solidarnost i humanost u saradnji sa Crvenim krstom, srećne predstojeće praznike.

Novi Sad, 26. decembar 2018. godine