Čitaj mi

TRIJUMF REPREZENTACIJE SRBIJE NA SVETSKOM PRVENSTVU U STONOM TENISU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, održanom od 7. do 14. septembra u Pekingu, reprezentacija Srbije osvojila je tri bronzane i jednu zlatnu medalju. Uspeh je prevazišao očekivanja i ostvaren je u jakoj konkurenciji na takmičenju gde su pravo učešća imali samo najbolje rangirani igrači. Tim povodom, u stonoteniskom klubu „Spin“ održana je konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar, predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović i svi predstavnici Srbije na Svetskom prvenstvu.

- Stonoteniski klub „Spin“ je jedan od najtrofejnijih kolektiva u Novom Sadu. Poznato je da sport razvija pozitivne ospobine kod ljudi koji se njime bave, a ovi sportisti kontinuirano pokazuju kako karakterom, voljom, trudom i zalaganjem mogu da se postignu veliki uspesi – izjavio je Svilar čestitajući reprezentativcima.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović je istakao da je Stonoteniski klub „Spin“ nukleus uspeha koji nacionalna selekcija postiže već godinama i izrazio nadu da će i drugi paraolimpijci slediti primer stonotenisera.

Zlatnu medalju i titulu prvaka sveta osvojila je ženska reprezentacija Srbije u ekipnoj konkurenciji klase T-4. Nastupale su Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Zorica Popadić. Bronzane medalje osvojene su u pojedinačnom delu svetskom šampionata. Uspeh su ostvarile Borislava Perić Ranković i Nada Matić u klasi T-4 i Mitar Palikuća u klasi T-5. Prvi put pojedinačne medalje na Svetskom prvenstvu osvojili su Nada Matić i Mitar Palikuća. 

Najuspešnija reprezentativka Borislava Perić Ranković se u ime tima zahvalila svima koji su verovali u njihov rad i koji su ih podržali dodajući da će reprezentacija nastaviti da se trudi i da sa ponosom predstavlja Novi Sad i Srbiju na svetskim takmičenjima.

Selektor reprezentacije Zlatko Kesler je naglasio da je izuzetno zadovoljan rezultatima i zahvalio se Gradu Novom Sadu, Ministarstvu za sport i omladinu, Pokrajnskom sekreterijatu za sport i JP Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ na podršci.

-Ovaj uspeh za nas predstavlja pravi podstrek, međutim moraćemo puno da radimo jer je naredna godina izborna a naš cilj je da se što više naših igrača takmiči na Paraolimpijskim igrama u Riu 2016. godine- rekao je Zlatko Kesler

Novi Sad, 19. septembar 2014. godine