Čitaj mi

TONS-U USTUPLЈEN PRVI NOVOSADSKI „INVICTABIKE“ BICIKL

Kako je Novi Sad poznat kao grad bicikala, udruženje građana „Tour de Fruška“ je kao svoj doprinos Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada, koju vidi kao svog partnera i prijatelja istoimene manifestacije, odlučilo da ustupi na korišćenje bicikl.

U prisustvu člana Gradskog veća za privredu Milorada Radojevića, bicikl uručio je vlasnik i osnivač „Invictabike“ brenda i jedan od organizatora manifestacije „Tour de Fruška“ Ivan Arpaš, a u ime TONS-a, bicikl je primio direktor Branislav Knežević. Ovaj ustupljeni bicikl, napravljen je u Novom Sadu u većoj seriji od 300 komada, a proizvođač je „Invictabike”. Zanimljivo je da je ovo jedan od primeraka kojim je započeta prva serija novosadskih bicikala. Ovaj bicikl je namenjen muškarcima i ženama i predviđen je za lakšu gradsku vožnju.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević je rekao da je važno što se ovaj bicikl proizvodi u Novom Sadu i istakao da se na taj način povećava upošljavanje stanovnika, te da će tako turistička ponuda biti bogatija, a turisti biti u prilici da na pristupačniji i ekološki prihvatljiviji način dožive turističku ponudu grada. Takođe, on je ocenio da je manifestacija „Tour de Fruška“ koja će biti održana uz podršku Grada u maju ove godine, značajan događaj za promociju biciklizma i ciklo-turizma.

- S obzirom na to da je Grad Novi Sad uložio u infrastrukturu za bicikliste i omogućio našim sugrađanima da pomoću subvencija lakše dođu do novog bicikla, odlučili smo se za sopstvenu proizvodnju bicikala, sa sedištem u Novom Sadu. Sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada smo ostvarili kvalitetnu saradnju i rešili da krenemo u zajedničku kampanju podsticanja građana da se opredele za bicikl kao glavno prevozno sredstvo u gradu. Takođe, turistima koji dolaze u naš grad želimo da omogućimo razgledanje grada na biciklima, jer je Novi Sad prepoznat kao grad bicikala – naglasio je osnivač „Invictabike“-a Ivan Arpaš.

Direktor TONS-a Branislav Knežević istakao je važnost promocije ciklo-turizma u Novom Sadu, te da će TONS u narednom periodu u svoju publikaciju „52 vikenda u Novom Sadu“ uneti sve nove biciklističke rute u gradu i okolini. Takođe je naglasio da se na taj način turisti podstiču na obilazak Novog Sada i okoline ovim prevoznim sredstvom, kao i na rekreaciju i uživanje u prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim znamenitostima. U tom smislu, dogovoreno je da „Invictabike“ bude saradnik TONS-u u izradi  „GPS“ koordinata za biciklističke staze na digitalnoj mapi, na čijoj pripremi TONS već uveliko radi.

Novi Sad, 17. mart 2022. godine