Čitaj mi

SVETSKI POZNAT KIKBOKSER PITER ERC U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Svečanoj sali Gradske kuće proslavlјenog sportistu svetskog kalibra kikboksera Pitera Erca. Legendarni borac je tri puta osvajao najprestižniji pojas u K1 i jedan je od najvećih šampiona K1 sporta. Povod za njegov dolazak u grad je najava drugog po redu "Megdana", internacionalnog MMA turnira koji će biti održan u novembru u Novom Sadu. Gost Novog Sada bio je tim povodom ranije i Geri Gudridž, bivši kikbokser, šampion i legenda ultimat-fajt takmičenja, kao i Ernesto Host i Tom Erikson, koji su preporučili Ercu da dođe u Srbiju i podrži „Megdan“ koji organizuju Aleksa Balašević, bivši reprezentativac Srbije u rvanju i Grad Novi Sad.

- Veliko mi je zadovolјstvo što smo danas u prilici da ugostimo u Novom Sadu Pitera Erca, legendu K1 sporta, koji je poznat kao borac koji „ostavlјa srce u ringu“, a zbog specifičnih snažnih udaraca koje je zadavao suparnicima, prozvali su ga „holandski drvoseča“. On će vam bolјe objasniti zbog čega ga je put naveo do Srpske Atine, a ono što ja mogu da kažem jeste da je tome doprinelo jedno prijatelјstvo. Radi se o njegovom drugovanju sa Gudridžom i Hostom koji su poneli najbolјe utiske iz našeg grada i dali preporuku da i on dođe. Ono što je Piter Erc postigao u K1 sportu je za svako poštovanje i pohvalu, a mnoge mlađe generacije boraca se svakodnevno ugledaju na njega. Sigurni smo da on ima još mnogo toga da pruži, prvenstveno zahvalјujući svom iskustvu, i da će se u našem gradu osećati prijatno i dobrodošlo. Sve najbolјe mu želim u dalјoj karijeri i da ponese lepe utiske iz našeg grada – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Piter Erc je istakao da je preko prijatelјa i poznanika čuo za Novi Sad i da sada lično može da se uveri u sve njegove kvalitete i prednosti.

- Juče sam obišao reku Dunav, Petrovaradinsku tvrđavu i druge znamenitosti, a radujem se ponovnom dolasku u grad u novembru, budući da nas očekuje „Megdan“ i mnogo talentovanih takmičara koji će imati pravu priliku da se pokažu – rekao je Piter Erc.

Organizator „Megdana“ Aleksa Balašević rekao je da se turnir organizuje uz podršku Grada Novog Sada i  Ministarstva spolјnih poslova.

- U novembru će biti održana naša druga revija „Megdan – ni na nebu ni na zemlјi“ kojoj će prisustvovati Piter Erc i uručiti pojas borcima u finalnoj borbi – rekao je Aleksa Balašević.

Novi Sad, 13. jul 2017. godine