Čitaj mi

SVEČANO OTVORENA „NOVOSADSKA JESEN“ NA SPENSU

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović otvorio je tradicionalnu ekološku, privrednu, turističku i kulturnu manifestaciju "Novosadska jesen" koju organizuje Pokret gorana Novog Sada. Ove godine je deseti jubilarni put da se manifestacija, koju svih godina do sada podržava Grad Novi Sad - Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Gradska uprava za privredu, organizuje za sve zainteresovane posetioce na prvom spratu SPC "Vojvodina".

- Ovaj tradicionalni novosadski događaj pokreće ozbiljne teme iz ekologije i podstiče svest ljudi o značaju zaštite životne sredine, a sa druge strane ima i značajan privredni karakter. Važno je što „Novosadska jesen“, kao svojevrsni ekološki brend Novog Sada, pruža mogućnost da naučimo više o hortikulturi i ekologiji, a ima i usko stručni karakter namenjen stručnjacima iz tih oblasti. „Novosadska jesen“ podseća sve nas na dolazak tog godišnjeg doba u naš grad i oproštaj sa letom, a činjenica da manifestacija traje već deceniju, jasno govori o tome kako su je Novosađani prihvatili – rekao je Aleksandar Petrović i uputivši čestitke organizatorima na dobro obavljenom poslu, proglasio 10. jubilarnu "Novosadsku jesen" otvorenom.

"Novosadska jesen" je prilika svim građanima koji posete ovu priredbu da se informišu o novim dostignućima iz raznih oblasti, a ove godine će manifestacija biti bogata i predavanjima iz oblasti zaštite životne sredine sa akcentom na temu kvaliteta vode koju pijemo s obzirom na to da je 2013. godina Međunarodna godina voda. Manifestacija ima i veliki turističko - privredni značaj za Novi Sad, jer se na njoj svake godine predstavi više od 200 najznačajnijih izlagača iz oblasti hortikulture, pčelarstva, organske poljoprivrede i starih zanata, a ujedno je u toku pet dana trajanja poseti oko 70.000 posetilaca.

Novi Sad, 22. oktobar 2013. godine