Čitaj mi

SPORTISTI ODBOJKAŠKOG KLUBA ''VOJVODINA NS SEME'' NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primili su sportiste i stručni tim Odbojkaškog kluba „Vojvodina NS seme“ koji je osvojio treću uzastopnu titulu prvaka države, pobedivši „Crvenu zvezdu“ u Superligi Srbije.

- Čuvamo dobru tradiciju, „Vojvodina“ je 16. put državni prvak, klub je stabilan, a igrači, kojima su obezbeđeni najbolјi uslovi za treniranje, su sjajni. Siguran sam da su uprava i stručni štab uveliko u pripremama za predstojeću sezonu, pre svega za evropske izazove. Mogu da računaju na podršku Grada, koji je jedan od njihovih najozbilјnijih partnera u svakom segmentu. Oni Novom Sadu uzvraćaju na najlepši mogući način, dokazujući da imaju pobednički mentalitet. Pravi su primer ostalim sportskim klubovima u Novom Sadu, da kada ste jedinstveni i negujete dobru atmosferu, bolјi su i rezultati. U ime Grada i Novosađana od srca im čestitam – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba „Vojvodina NS seme“ Dragolјub Zbilјić rekao je da su dobri odnosi sa Gradom i podrška javnosti Novog Sada u mnogome doprineli uspesima kluba.

- Uspeli smo da rešimo goruće pitanje i da sa svim našim klincima koji su stasali, potpišemo višegodišnje ugovore, tako da imamo okosnicu tima, generaciju koju smo strplјivo čekali – istakao je Zbilјić.

- Ovim povodom ne bi danas bili u Gradskoj kući da pre šest i po godina gradonačelnik Vučević nije prepoznao da, uprkos teškoćama sa kojima se „Vojvodina“suočavala, ipak može da se vrati na ispravan put, što smo kao klub i potvrdili. Zahvalni smo mu i trudićemo se da takvo poverenje i u buduće opravdamo – izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Vladimir Šiška. U ime Pokrajinske vlade, čestitke klubu uputio je Vladimir Batez naglasivši da „Vojvodina“ ima posebno značenje za Novi Sad, jer je brend srpske odbojke.

- Nadam se da će se odbojka na velika vrata pojaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju. Već za dvadesetak dana u Novom Sadu će biti održana Liga nacija, turnir koji se boduje za Olimpijske igre, a u gostima će nam biti svetske odbojkaške velesile kao što su Rusija, Francuska i Japan. To može biti odskočna daska za ovu generaciju vojvođanskih odbojkaša – poručio je Batez.

Novi Sad, 8. maj 2019. godine