Čitaj mi

PRIJEM ZA KAJAKAŠA IZ VIĆENCE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić dočekao je građanina Vićence Đuzepea Farezina koji je krenuo kajakom iz Beča 17. jula prema Turn Severinu. Prelaskom svakog kilometra reke Dunav Đuzepe će odvojiti po 1 evro za Kancelarije Unicefa u svakom glavnom gradu kroz koji prođe.

- Gospodin Farezin svojim primerom pokazuje kako se treba u životu ponašati kada su u pitanju humane stvari. Njegova želja je da ukaže na situaciju vezanu za Haiti, gde su u zemljotresu stradala mnoga deca i gde i dalje postoji ozbiljan problem. On svojim donacijama i svojim gestom, spuštanjem kajakom niz Dunav, pokazuje da humanost nema granice. – rekao je Aleksandar Kravić.

Italijanski državljanin se odlučio na ovaj potez početkom godine nakon razornog zemljotresa na Haitiju koji je odneo više od 100 000 života. Širom sveta tada su pokrenute humanitarne akcije kako bi se pomoglo najugroženijima. Dana 31. jula Đuzepe je prošao kroz Novi Sad, a 2. avgusta će proći kroz Beograd gde će se susresti sa delegacijom Unicefa kojoj će predati donaciju.

Novi Sad, 30.jul 2010.godine