Čitaj mi

Predstavnik grada na Međunarodnoj nedelji pevanja u Linjanu

Član Gradskog veća za kulturu Mr Andrej Bursać prisustvovao je Međunarodnoj nedelji pevanja u italijanskom gradu Linjanu gde je održana manifestacija Alpe Adria Kantat.

U razgovorima sa predsednikom Evropa Kantata, i ujedno predsednikom Italijanske nacionalne federacije udruženja regionalnih horova, gospodinom Santeom Fornazijerijem ukazano je na veliku volju, ali i spremnost Novog Sada da iduće godine bude domaćin takve manifestacije. Gospodin Gabor Mocar, potpredsednik Evropa Kantata, potvrdio je da je spreman da višestruko pomogne Gradu Novom Sadu, jer pored toga što je potpredsednik Evropa Kantata, on je i jedan od zvaničnika Pečuja, našeg grada pobratima. On je takođe ukazao na spremnost Pečuja da razmeni pozitivna iskustva sa nama jer su oni sredinom avgusta u okviru Evropske prestonice kulture organizovali veoma uspešnu Nedelju pevanja sa oko 1500 učesnika.

Tokom boravka predstavnika Novog Sada u Linjanu uspostavljena je dobra saradnja sa Upravnim odborom Evropa Kantat - evropske federacije mladih horova (organizacije pod pokroviteljstvom EU), što će sigurno doprineti obezbeđivanju što većeg broja učesnika za Kantat Novi Sad, koji treba da bude održan poslednje nedelje avgusta 2011. godine.

Novi Sad, 13. septembar 2010. godine