Čitaj mi

POSETA KOMPANIJI UJEDINJENE SRPSKE PIVARE – ČLANICE HEINEKEN GRUPE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Saša Dragin obišli su jednu od najsavremenijih pivara u regionu, kompanije Ujedinjene srpske pivare – članice Heineken grupe, gde su se na konkretnom primeru uverili u visoke standarde proizvodnje piva. Bila je to prilika da se vidi na koji način se u vrhunskoj tehnološkoj proizvodnji čuva prirodnost i kvalitet proizvoda, ali i životna sredina uz ulaganja u održivi razvoj.

- Veoma smo ponosni što se jedna od najsavremenijih pivara u regionu nalazi baš u Novom Sadu i što uspesima kompanije doprinose i Novosađani zaposleni u njoj. Ova kompanija je jedan od dokaza da Novi Sad predstavlja dobro privredno okruženje koje privlači svetske investitore i omogućava razvoj samih kompanija, ali i naše sredine. Ujedinjene srpske pivare, koje poštovanjem najviših svetskih standarda uz to i čuvaju životnu sredinu predstavljaju primer odlične saradnje sa Novim Sadom – istakao je gradonačelnik Pavličić koji je pohvalio pivaru i zbog posedovanja jednog od najsavremenijih prečišćača vode koja se koristi u proizvodnji.

Ministar Saša Dragin je posebnu pažnju obratito na standarde koje ova kompanija primenjuje u oblasti ekologije, kao i na modernu tehnologiju proizvodnje piva.

- Pozravljam napore Grada Novog Sada koji kontinualno ulaže u zdrav život svojih sugrađana, a to se vidi i na primeru pivare Heineken grupe u ovom gradu koja je usmerena na očuvanje prirodnih svojstava i kvaliteta proizvoda, podjednako kao i na davanje doprinosa zaštiti životne sredine i održivom razvoju, tj. uštedi vode i energije - rekao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Dragin.

Nakon obilaska pivare, generalni direktor Ujedinjenih srpskih pivara Francois Xavier Mahota pohvalio je odličnu saradnju sa Gradom Novim Sadom i zahvalio se što je baš ta kompanija istaknuta kao primer dobre prakse u Srbiji, dodavši da će pivari Heineken grupe i u budućnosti visok kvalitet predstavljati imperativ.

Novi Sad, 6. jul 2010. godine