Čitaj mi

POLOŽEN KAMEN TEMELjAC ZA IZGRADNјU DOMA ZDRAVLjA NA VIDOVDANSKOM NASELjU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je kamen temelјac za izgradnju objekta Doma zdravlјa ''Novi Sad'' na Vidovdanskom naselјu. Novi objekat biće značajan za stanovnike tri mesne zajednice (Vidovdansko naselјe, Slana bara i Klisa,) jer će obezbediti uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu u tom delu grada. Na tom i gravitirajućim prostorima živi preko 25 000 stanovnika, korisnika zdravstvene zaštite.

-Zadovolјan sam što žitelјi ovog dela grada pozitivno gledaju na ovu investiciju koja će promeniti izgled naselјa, jer će na mestu livade biti izgrađen moderan objekat Dom zdravlјa. I ovu priliku koristim da se zahvalim zaposlenima u zdravstvu na predanom radu i trudu, posebno u prethodnom periodu. Grad nastoji da im obezbedi najbolјe uslove, objekte i opremu. Na ovom projektu sarađujemo sa kineskom kompanijom „China Construction Front Group“ i nadam se da će svoju ponudu, koja je izabrana kao najbolјa, realizovati u predviđenim rokovima. Kako su mi sada rekli, objekat će biti završen do 1. oktobra, te će na jesen biti na usluzi građanima. U ovoj ambulanti biće 46 zaposlenih medicinskih radnika, a imaće odelјenja predijatrije, opšte medicine, stomatologije, ginekologije, kao i patronažnu službu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je pojasnio, Grad ulaže trud, da građani u perifernim delovima Novog Sada imaju jednake uslove za život kao i oni koji žive u naselјima bližim centru. Vučević je izjavio da trenutna kompleksna situacija u svetu i otežavajuće okolnosti na tržištu neće zaustaviti realizaciju ove važne investicije.

- Oduševlјen sam i što su na ovom gradilištu radnici iz Turske, Kine i Srbije. To pokazuje koliko se više gradi u Srbiji u odnosu na neka ranija vremena. Inače, iz zajedničke kase svih Novosađana za ovaj projekat je opredelјeno 207 miliona dinara, a plus će Grad investirati i u okolnu infrastrukturu. Mimo investicija u zdravstvo koje finansiraju Republika i Pokrajina, Grad je od 2012. godine u te svrhe uložio 6,5 milijardi dinara, i to je zajednička pobeda svih stanovnika Novog Sada – zaklјučio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novi Sad, 21. mart 2022. godine