Čitaj mi

POBOLJŠANI USLOVI RADA U OŠ „SONJA MARINKOVIĆ“

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je OŠ „Sonja Marinković“ u kojoj je dograđeno novo krilo školske zgrade čime je rešen dugogodišnji problem nedostatka prostora i uslovi rada su značajno poboljšani.

Završetkom građevinskih radova obezbeđeno je preko 640 m2 novog prostora gde je smešteno šest učionica, tri kancelarije i zbornica, a za realizaciju te investicije Grad Novi Sad je izdvojio oko 27 miliona dinara.

- Jako je važno da ulažemo u obrazovanje jer na taj način ulažemo u budućnost naše zemlje. Veliko mi je zadovoljstvo što smo obezbedili učenicima ove škole bolje uslove za rad. Danas ćemo takođe poželeti srećan početak školovanja prvacima i poklonićemo im fluorascentne prsluke i ambleme u cilju njihove veće bezbednosti u saobraćaju – rekao je gradonačelnik Pavličić.

Direktor OŠ „Sonja Marinković“ Jožef Ač naglasio je da dogradnjom novog krila, na radost dece, roditelja i zaposlenih škola neće više morati da radi u tri smene već u dve, napominjući da je reč o jednoj od najvećih investicija u dužem vremenskom periodu.

Grad je sa oko 2,5 miliona dinara finansirao rekonstrukciju elektro-instalacija u starom objektu škole, radi opšte bezbednosti i još oko milion dinara uloženo je za nabavku opreme za učionice.

Novi Sad, 3. septembar 2010. godine