Čitaj mi

PETA NEDELJA „KONTRAMINIRANJA“ NOVOG SADA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić učestvovao je u nastavku jedne od najvećih akcija u okviru projekta “STAND UP NOVI SAD”, pod nazivom “Vozim STRAIGHT - Vozim EIGHT”, koja se realizuje u organizaciji Centra za omladinsku inicijativu, a u saradnji sa udruženjima mladih – Biciklističkim klubom Novi Sad, udruženjem NSroler, Ice New Now i Empronom.

- Suština ove akcije jeste da se obilaskom konkretnih mesta na terenu koja su obeležena kao problematična, ukaže na to koliki je narkomanija problem. Narkomanija je veliko zlo današnjice i neophodno je da se pokrene široka akcija, ne samo bezbednosnih organa i onih koji se bave zdravstvenom zaštitom, nego da građani budu svesni da mogu da utiču na iskorenjavanje te pošasti. - rekao je Aleksandar Kravić i dodao da samo zajedničkim naporima možemo da smanjimo pojavu narkomanije u gradu.

Iako ispraćena kišom, formirana kolona učesnika akcije ispred OŠ „Prva vojvođanska brigada“ na biciklima je po peti put krenula u kontraminiranje „miniranih“ gradskih zona.

Novi Sad, 24. jul 2010. godine