Čitaj mi

OTVORENO DVANAESTO SVETSKO UNIVERZITETSKO PRVENSTVO U FUTSALU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić otvorio je Dvanaesto svetsko univerzitetsko prvenstvo u futsalu, koje će biti održano u Novom Sadu od 23. do 30. avgusta 2010. godine.

 

- Uvek mi je drago kada je Novi Sad domaćin sportskim manifestacijama koje osim što doprinose razvoju sporta promovišu i stvaraju prave vrednosti i zdrav stil života. Takmičarskim ekipama želim sportsku sreću a svim gostima prijatan boravak u našem lepom gradu- istakao je gradonačelnik Pavličić.

 

U ime tehničkog organizatora prvenstva Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada prisutnima se obratio Zoran Delić koji je najavio da će ovaga puta Novi Sad pokušati da postavi najviše standarde organizacije sportskih manifestacija.

 

Dvanaesto svetsko univerzitetsko prvenstvo u futsalu okupilo je u Novom Sadu preko 400 učesnika, 16 ekipa u muškoj konkurenciji i 6 ekipa u ženskoj konkurenciji (Brazil, Rusija, Kina, Velika Britanija, Nemačka, Ukrajina, Portugal, Iran...). Tokom ceremonije otvaranja Mark Ingram i Gregor Kovačić položili su zakletve u ime sprtista, odnosno sudija, a u umetničkom delu programa nastupila je plesna grupa Alternacija.

 

Novi Sad, 24. avgust 2010. godine