Čitaj mi

OTVORENA 5. MEĐUNARODNA КONFERENCIJA STUDENATA TURIZMA I HOTELIJERSTVA - MEКST

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević pozdravio je učesnike Međunarodne konferencije studenata turizma i hotelijerstva – MEКST koju već petu godinu za redom,  organizuje nevladino udruženje „Fortuns“, u saradnji sa Prirodno – matematičkim fakultetom iz Novog Sada i Međunarodnom asocijacijom studenata turizma i hotelijerstva.

- Кonferencija MEКST već petu godinu za redom potvrđuje da je jedan od najvažnijih kongresnih događaja u Novom Sadu. Svake godine se povećava broj učesnika, a spisak predavača je zaista impozantan. Ove godine je više od 1000 učesnika, studenata  iz 17 zemalja Evrope i to je dovoljno dobar razlog da Grad Novi Sad podrži ovaj događaj. Turizam u Novom Sadu je u velikoj ekspanziji, a broj turista raste iz meseca u mesec. Za prvih devet meseci ove godine imamo porast broja noćenja za 23 odsto i do kraja godine očekujemo po prvi put preko 400.000 noćenja. Pošto je Novi Sad sledeće godine Omladinska prestonica Evrope, nadam se da će i učesnici ove konferencije sledeće godine opet biti u mogućnosti da posete naš grad i uživaju u brojnim programima i projektima za mlade koje smo pripremili – rekao je Milorad Radojević.

Pored učesnika, sponzora i prijatelja, konferenciji su prisustvovali i potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, kao i direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Кnežević.

Cilj konferencije je da se studentima i mladim istraživačima iz oblasti turizma i hotelijerstva, obezbedi podrška za njihov dalji profesionalni razvoj. Teme o kojima će ove godine biti reči su Digitalni marketing u turizmu, novi trendovi u hotelijerstvu, film kao sredstvo promocije turističke destinacije. Кonferencija okuplja oko 1000 studenata iz preko 15 država Evrope i na putu je kreiranja platforme za usavršavanje mladih u turizmu, a i ove godine na njoj učestvuju predstavnici uspešnih kompanija i stručnjaci iz oblasti turizma i hotelijerstva, s ciljem da mladim ljudima približe najnoviju praksu tog resora.

Novi Sad, 23. novembar 2018. godine