Čitaj mi

OTVOREN PRVI SKEJT PARK U NOVOM SADU

Gradonačelnik Igor Pavličić otvorio je danas prvi skejt park koji je izgrađen u Limanskom parku u Novom Sadu. Pored novosadskih skejtera, svoje veštine u atraktivnom revijalnom delu otvaranja prikazali su bajkeri, skejteri i roleraši iz cele Srbije, BiH, Hrvatske, Nemačke i Franscuske, a sve to ispraćeno je muzikom, odnosno DJ nastupima.

- Otvaranjem ovog parka Novi Sad dobija mesto na kojem će mladi moći nesmetano da voze skejt, rolere, bicikle i da se bave sličnim aktivnostima, a da pritom ne ometaju druge. Maksimalno smo vodili računa da Skejt park napravimo po najmodernijim standardima ističući u prvi plan bezbednosne kriterijume, zbog čega smo postavili i video nadzor. Verujem da će atraktivni sadržaji koje skejt park omogućava privući još mnogo ljudi takvih interesovanja i na taj način doprineti turističoj ponudi Novog Sada- istakao je gradonačelnik Pavličić.

U ime gradonačelnika Niša, novosadski Skejt park došla je da vidi članica Gradskog veća Dušica Davidović, jer i u tom gradu žele da mladima obezbede mesto za bavljenje ovakvim sportskim aktivnostima.

Skejt park, u čiju izgradnju je Grad uložio 24.584.965 dinara pored rekreacije služiće i za sportska takmičenja. Izgled i sadržaj terena definisani su idejnim i glavnim projektom koji obuhvata sve elemente koji se odnose na to kakva je podloga terena, zaštitna ograda oko terena, zatim postavljena oprema, osvetljenje, prilazna staza, kao i delovi urbanog mobilijara sa tablom za pravilno korišćenje terena.

Novi Sad, 19. jun 2010. godine