Čitaj mi

OTVOREN INFANT U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać pozdravio je prisutne na otvaranju Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra – INFANT koji je svečano otvorila rediteljka Ivana Đorđević.

- U ime Grada Novog Sada želim da izrazim veliko zadovoljstvo što ćemo imati priliku i ove godine da budemo domaćini INFANT-a i još jednom potvrdimo čvrstu opredeljenost Novog Sada ka novom i drugačijem. Uveren sam da će Novosađani i drugi posetioci uživati u programima festivala internacionalnog novog teatra, a svim gostima želim dobro raspoloženje i lep provod u našem gradu- rekao je na otvaranju Andrej Bursać.

37. po redu INFANT obogatiće predstave i radionice trupa iz Mađarske, Španije, Bugarske, Srbije, Velike Britanije, Amerike, Izraela, Češke, Italije i Austrije, a predstave će biti održane u Srpskom narodnom pozorištu, Novosadskom pozorišu, zgradi NIS-a, u Katoličkoj porti, Dunavskom parku i kod Poljoprivrednog fakulteta. Ovogodišnji žiri festivala čine rediteljka Olivera Đorđević, pozorišni kritičar dnevnog lista Politika Ana Tasić i rumunski pozorišni kritičar i dramski pisac Mihaela Mihailov.

Novi Sad, 25. jun 2010. godine