Čitaj mi

OBELEŽEN DAN SEĆANJA NA POGINULE U NATO BOMBARDOVANJU

Delegacija Grada Novog Sada, koju su činili članovi Gradskog veća Vladimir Stojković, Vanja Vučenović, Dejan Mandić i zamenik predsednika Skupštine Grada Novog Sada Miroslav Ilić, prisustvovala je komemorativnom skupu jedinica iz garnizona Novi Sad, povodom obeležavanja 24. marta, Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju.

- Sećamo se oko dve i po hiljade poginulih civila, a među njima devedesetoro dece. Sećamo se odbrane slobode i nezavisnosti naše otadžbine, kada je živote položilo preko hiljadu pripadnika Vojske i Policije. Čuvajmo uspomenu na naše poginule i sećajmo se svih koji su dali ono najvrednije što se može dati. Položili su svoje živote braneći otadžbinu. Svojom žrtvom ugradili su sebe u budućnost svoje otadžbine i u njen život, a na nama je da njihova imena sačuvamo od zaborava – rekao je komandant 1. brigade kopnene Vojske Srbije pukovnik Željko Petrović.

Pored predstvanika Grada Novog Sada i Autonomne pokrajine Vojvodine, vence na spomen obeležje položile su i delegacije garnizona Novi Sad, ORVS Grada Novog Sada, SUBNOR Novi Sad i porodica poginulih pripadnika Vojske Srbije.

Novi Sad, 24. mart 2015. godine