Čitaj mi

NOVI SAD ZANEMEO OD BOLA

Povodom stravične tragedije koja je zadesila Novi Sad, kada je rano jutros u diskoteci Kontrast izbio požar u kojem je život izgubilo šestoro mladih ljudi, održana je vanredna sednica Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Igor Pavličić.

Na sednici je doneta odluka da u Novom Sadu bude proglašena trodnevna žalost 2. 3. i 4. aprila 2012. godine. Obeležavanje dana žalosti podrazumeva prilagođavanje medijskog informisanja, programa ustanova kulture i sportskih manifestacija,  a zabranjeno je održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Prema informacijama nadležnih službi lica koja su rano jutros poginula su iz Novog Sada,  Čuruga,  Kragujevca i  Kikinde.

U ime Grada Novog Sada gradonačelnik Igor Pavličić izrazio je najdublje saučešće porodicama nastradalih.

- Novi Sad je nem od bola zbog stravične tragedije koja nas je zadesila. Nema reči koje bi opisale osećanje tuge zbog nenadoknadivog gubitka šestoro mladih ljudi. Grad će pružiti maksimalnu podršku unesrećenim porodicama – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Gradsko veće je iz Odeljenja za preventivnu zaštitu izgrađenih objekata Uprave za vanredne situacije MUP RS dobilo informaciju da je diskoteka Kontrast ispunjavala sve protivpožarne uslove predviđene propisima.

Prema informacijama iz MUP-a RS u toku je intenzivna istraga o požaru, a nakon objavljivanja rezultata biće preduzete neophodne mere.

 

Novi Sad, 1. april 2012. godine