Čitaj mi

AUTOBUSI NA ZEMNI GAS U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić u prisustvu predsednika Skupštine Grada Aleksandra Jovanovića i direktora JGSP „Novi Sad“ Branislava Bogaroškog svečano je pustio u rad gasnu punionicu i šest solo autobusa na gas kompanije „Solaris-bus“.

- Uvođenjem autobusa na zemni gas kvalitet prevoza u Novom Sadu podignut je na još viši nivo. Time je realizovan još jedan od projekata Startegije privrednog razvoja grada, a u tome su učestvovali JGSP „Novi Sad“, Grad Novi Sad, Ministarstvo za kapitalne investicije i Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Grad Novi Sad brine o zaštiti životne sredine i ovo je jedan od načina da pored toga što ekonomično postupamo, ulažemo i u ekologiju. Kroz nižu cenu prirodnog gasa u odnosu na klasična tečna goriva beleže se značajne uštede, a autobusi na prirodan gas su klimatizovani i komforni - rekao je gradonačelnik Pavličić dodavši da je njihova posebna prednost što imaju ugrađenu platformu koja olakšava ulazak osoba sa invaliditetom i majki sa dečjim kolicima.

Širom sveta, preduzeća koja imaju veliki broj voznih jedinica, kupuju vozila na prirodni gas, a Novi Sad kao evropski grad, ovom investicijom pokazuje da poštuje odluku Evropske unije da 20% od ukupnog broja vozila treba da koristi prirodan gas kao pogonsko gorivo do 2020. godine.


Novi Sad, 6. jul 2011. godine