Čitaj mi

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA O DUNAVU U NEMAČKOJ

Povodom Međunarodnog dana Dunava gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i Nj.E. Volfram Masa ambasador Savezne Republike Nemačke otvorili su izložbu fotografija o delu Dunava koji protiče kroz Nemačku, a u prisustvu autora Dragoljuba Zamurovića.

- Meni je veliko zadovoljstvo što je ova izložba upriličena u Novom Sadu i zahvaljujem se autoru Drgoljubu Zamuroviću kao i ambasadi Nemačke. Na ovim fotografijama vide se sličnosti između naših sredina, a Dunav je reka koja nas još čvršće povezuje. Dunav predstavlja veliko bogatstvo i resurs, i trebali bi da više vodimo računa o njegovoj zaštiti – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Nj.E. Volfram Masa izrazio je zadovoljstvo zbog fotografija koje predstavljaju lepote Dunava u Nemačkoj, i naglasio da podunavski gradovi imaju slične interese u oblasti turizma za koju je Dunav od vitalnog značaja.

Autor fotografija Dragoljub Zamuroviće rekao je da je Dunav zavoleo još u detinjstvu i da mu je želja da izda fotomaonografiju koja bi se bavila Dunavom od izvora do ušća. Izložbu o delu Dunava koji protiče kroz Nemačku Novosađani će moći da pogledaju do 7. jula 2011. godine.

Novi Sad, 29. jun 2011. godine