Čitaj mi

TRADICIONALNI PRIJEM ZA MLADE TALENTE NOVOG SADA

Gradonačelnik Igor Pavličić organizovao je tradicionalni svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola iz Novog Sada koji su osvojili nagrade i priznanja na republičkim takmičenjima. U cilju stimulisanja talentovanih učenika Grad Novi Sad od 1995. godine novčano nagrađuje učenike koji su na republičkim takmičenjima i smotrama osvojili prvo, drugo ili treće mesto, a kao poseban vid priznanja, gradonačelnik Novog Sada po višegodišnjoj tradiciji prima nagrađene učenike i njihove mentore na Vidovdan.
 

- Svake godine se trudimo da na simboličan način ukažemo društvu na mlade ljude koji vrednim radom ostvaruju zavidne rezultate. Vi ste napornim radom zaslužili najviša priznanja kojima ste demonstrirali svoje znanje, talent i kreativnost. Mladi, uspešni učenici su oni koji ulivaju nadu da nas čeka bolja budućnost. Nadam se da će se u budućnosti prepoznavati i nagrađivati kvalitet i prave vrednosti, i da ćete upravo vi biti na najodgovornijim mestima u društvu - istakao je gradonačelnik Pavličić i čestitao učenicima na izuzetnom uspehu koji su ostvarili poželevši im da i narednih godina nastave da nižu uspehe.
 

Druženju sa gradonačelnikom u svečanim salonima Oficirskog paviljona na Petrovaradinskoj tvrđavi prisustvovalo je oko 500 nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi mentori, a podeljene su im i majice sa grbom grada i sloganom 'Ponos grada Novog Sada'. Na prijemu je upriličen i prigodan muzički program u okviru kojeg je nastupio hor gimnazije Jovan Jovanović Zmaj.
 

Novi Sad, 28. jun 2011. godine