Čitaj mi

OTVOREN NOVI OBJEKAT DOMA ZDRAVLJA U ŠANGAJU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa članom Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandrom Kiraljem i direktorom Doma Zdravlja Novi Sad dr Životom Lazarevićem otvorio je dograđeni objekat Doma zdravlja u naselju Šangaj.

- Meni je zaista veliko zadovoljstvo što danas otvaramo nov objekat Doma zdravlja u naselju Šangaj. Stalno poredimo prigradska naselja i Grad, i u ovom slučaju možemo reći da je u Šangaju kvalitet zdravstvene zaštite na zaista visokom nivou. Ono što je svakako važna novina je to što od sada građni neće morati da idu u Novi Sad da bi koristili usluge laboratorije, već će sve analize moći da obave u ovom novom objektu – naglasio je gradonačelnik Igor Pavličić i dodao da će Grad nastaviti da vodi računa o ravnomernom razvoju svih delova Novog Sada.

Dr Života Lazarević zahvalio je Gradu na velikoj podršci posebno kada je reč o rekonstrukciji i dogradnji objekata u Sremskoj Kamenici i Šangaju, ocenivši da su to investicije u zdravlje građana koji žive u tim naseljima.

Prema rečima predsednika saveta MZ Šangaj Bele Kurine u novom objektu uslovi za lečenje su drastično poboljšani, a Šangajcima će mnogo značiti otvaranje službe laboratorije.

Pored starog objekta površine 154 m², u kojem su smeštene službe stomatologije i laboratorije, u novom objektu površine 240 m² funkcionišu opšta medicina i pedijatrija. Vrednost radova na izgradnji novog objekta u naselju Šangaj je oko 14 miliona dinara.

Novi Sad, 15. jun 2011. godine