Čitaj mi

RADOVI NA SANACIJI PUTEVA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obiišao je danas radove na asfaltiranju delova ulica Jurija Gagarina i Čajničke u Sremskoj Kamenici. U prethodnom periodu u cilju poboljšanja saobraćajne infrastrukture tucanikom je nasuto 1324 metra kvadratna saobraćajne površine u ulicama Jurija Gagarina, Čajničkoj i Pudarskoj u Sremskoj Kamenici, a najpre će biti asfaltirane najkritičnije deonice puta radi postizanja veće bezbednosti učesnika u saobraćaju.

- Obilazeći ovaj deo grada i razgovarajući sa ljudima o tome kako možemo da im pomognemo dogovorili smo se da, osim toga što smo nasuli tucanik, asfaltiramo najkritičnije deonice puta. Od 14. marta do danas urađeno je 56 kilometara tucaničkih puteva, a od 2008. godine 179 kilometara, što je duplo više u odnosu na period od 2004. do 2008. Sa tim aktivnostima ćemo i nastaviti, jer je reč o rešavanju elementarnih problema. Ovim ljudima nedostaju i rasveta i kanalizacija, i trudimo se da rešavamo jedno po jedno – istakao je gradonačelnik Pavličić.

U ulicama Jurija Gagarina i Čajničkoj biće asfaltirano 400 metara dužnih puta, a od početka građevinske sezone za sanaciju saobraćajnih površina na teritoriji Novog Sada izdvojeno je oko 53 miliona dinara. Radovi se izvode na osnovu izraženih potreba mesnih zajednica u Novom Sadu, a podrazumevaju popravku kolovoza i trotoara, rekonstrukciju parkinga kao i dvorišnih staza.

Novi Sad, 21. april 2011. godine