Čitaj mi

IZBORNO TAKMIČENJU ZA SASTAV REPREZENTACIJE OSOBA SA INVALIDITETOM SRBIJE U STRELJAŠTVU

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Zoran Mandić prisustvovao je izbornom takmičenju za sastav reprezentacije osoba sa invaliditetom Srbije u streljaštvu standardnim vazdušnim oružjem, koje je na gradskom strelištu SPENS –a organizovala Streljačka družina "Novi Sad 1790".

-Grad Novi Sad je mnogo toga učinio na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom i sa ovakvom praksom će nastaviti i u narednom periodu. Sredstvima Grada izgrađena je stambena zgrada sa 26 stanova za ratne vojne invalide, kupljena su vozila za prevoz ovih osoba i otvoren je info centar za pomoć osobama sa inavaliditetom. Bavljenje sportom je samo jedna od aktivnosti kojom se može skrenuti pažnja šta osobe sa invaliditetom znaju i umeju i da granice fizičkih mogućnosti nisu jedine realne i merljive- rekao je tom prilikom Zoran Mandić.

Po rečima Selektora streljačke reprezentacije osoba sa invaliditetom Srbije Nenada Pajića, izborno takmičenje za sastav reprezentacije u kojem učestvuje 20 takmičara je od značaja za učešće na međunarodnim kupovima koji predstoje u Turskoj u aprilu i Španiji u maju.Kupovi su bitni jer je ovo predolimpijska godina i ispunjavaju se norme za nastup u paraolimpijskim igrama u Londonu sledeće godine, ocenio je Pajić.

Streljačka reprezentacija osoba sa invaliditetom Srbije osvajač je brojnih medalja, a na prošlogodišnjem međunarodnom takmičenju osvojila je zlatnu i bronzanu medalju.

Novi Sad, 7. april 2011. godine