Čitaj mi

PREDSTAVLJEN PROGRAM OVOGODIŠNJEG FESTIVALA NOMUS

Član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać, umetnički direktor Nomusa Marija Adamov, glavni i odgovorni urednik festivala Nomus Milan Radulović i direktor Novosadskog pozorišta Laslo Šandor predstavili su program ovogodišnjeg festivala NOMUS na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući.

-Grad Novi Sad je izuzetno ponosan na festival kao što je NOMUS koji je prošle godine proslavio 30 godina postojanja, i polako ulazi u četvrtu deceniju bogatog i uspešnog festivalskog rada.Sve nas raduje što ćemo ove godine ugostiti vrhunska imena svetske muzike i zajedno uživti u onome što nam Nomus nudi - rekao je tom prilikom Andrej Bursać.

Po rečima umetničkog direktora Nomusa Marije Adamov karakteristika ovogodišnjeg programa je stilska raznolikost koju će predstaviti autori iz deset zemalja sveta kao što su Fazil Say (Turska), Vanderer Trio (Francuska), Richard Galliano sextet (Francuska), Stefan Milenković i mnogi drugi.

U okviru promocije Nomusa biće održane i projekcije filmova od 6. do 8. aprila u multimedijalnom centru Akademije umetnosti sa početkom u 19.30 a ulaz na sve projekcije je besplatan. Ulaznice za koncerte prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/3, tel. 021/452 344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na ulazu u Sinagogu.

Napomena: program možete preuzeti na sajtu Grada Novog Sada

Novi Sad, 6. april 2011. godine