Čitaj mi

OTVOREN REKONSTRUISANI KULTURNI CENTAR NOVOG SADA

Ukazujući na značaj mladih i talentovanih ljudi za razvoj Novog Sada gradonačelnik Igor Pavličić svečano je otvorio rekonstruisani Kulturni centar.

- Ulažući u ovakve objekte mi im dajemo šansu da razvijaju svoje potencijale i da se iskažu, i time doprinesu lepoti i bogatstvu našeg Grada. O mestu koje zauzimaju kultura i umetnost u ovoj sredini dovoljno govori činjenica da će Novi Sad konkurisati za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u kulturu i njene ustanove, a očekujem da će Kulturni centar zajedno sa prostorom letnjeg bioskopa Porta biti jedna zaokružena celina za kulturna događanja. Sada je odgovornost na direktoru ove ustanove i resornoj Gradskoj upravi da maksimalno iskoriste mogućnosti koje ovaj novi, veći i opremljeniji prostor pruža – naglasio je Pavličić.

Pored gudačkog kvarteta TAJJ u svečanoj ceremoniji otvaranja nastupio je STJEPKO GUT INTERNATIONAL QUARTET, a Novosađani su tokom popodneva i do kasnih večernjih časova mogli da uživaju u raznovrsnom muzičko scenskom programu u kojem su između ostalih učestvovali Baterija Sambansa, Studio Alektik, studio DANS i Frajle.

Rekonstrukcija Kulturnog centra je kapitalna investicija u oblasti kulture vredna oko 170 miliona dinara. Njenom realizacijom ne samo da je renoviran postojeći prostor već je izgrađeno i novih 500 m2, tako da će značajno biti poboljšani uslovi za realizaciju kulturnih i umetničkih sadržaja i programa u Novom Sadu. Pored postojeće bioskopske sale koja je prilagođena i za izvođenje pozorišnih predstava, izgrađena je i mala bioskopska sala, a proširen je i Art klub koji je dobio veliku terasu. Za Kulturni centar obezbeđena je najmodernija oprema, a proširenjem njegovih kapaciteta stvara se osnova za unapređivanje kulturnog života u Novom Sadu uopšte.

Novi Sad, 5. april 2011. godine