Čitaj mi

POTPISAN UGOVOR O SOCIJALNO-EKONOMSKOJ SARADNJI IZMEĐU VOJVOĐANSKIH OPŠTINA I NAFTNE INDUSTRIJE SRBIJE

Predsednik vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine dr Bojan Pajtić potpisao je danas Ugovor o socijalno-ekonomskoj saradnji sa direktorom NIS a.d. Kirilom Kravčenkom.
Ugovorom se kompanija NIS a.d. obavezala da će u iznosu od 82.000.000,00 dinara pomoći rešavanju prioritetnih problema koje šest lokalnih vojvođanskih zajednica predlože.
Prvi Ugovor sa NIS-om a.d. od lokalnih zajednica potpisao je u ime Grada Novog Sada zamenik gradonačelnika mr Zoran Mandić.

- Ovim ugovorom naš grad dobija 24.000.000,00 dinara i ovo je velika stvar za nas. Dobijenim sredstvima prvenstveno ćemo pomoći razvoj sporta i sportskih klubova u našem gradu, ali i kulture - rekao je zamenik gradonačelnika mr Zoran Mandić.

Pored Grada Novog Sada ugovor o socijalno-ekonomskoj saradnji sa kompanijom NIS a.d. potpisali su i predstavnici Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Novog Bečeja i Kanjiže.

- 82 miliona dinara biće uloženo u sve ono što lokalne samouprave smatraju prioritetima. Ja bih voleo kada bi još neke kompanije, prvenstveno domaće, krenule ovim putem, jer to bi zasigurno poboljšalo stanje u lokalnim samoupravama - istakao je dr Bojan Pajtić.

Sporazum sa kompanijom NIS a.d. Grad Novi Sad potpisao je i prošle godine čime je ova kompanija u 2010. godini donirala 28.500.000,00 dinara.

Novi Sad, 22.mart 2011. godine