Čitaj mi

ОТВОРЕНА ВРАТА У „ЗЕМЉИ ЖИВИХ“

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар посетио је Терапијску заједницу „Земља живих“ у Ченеју, где су се штићеницима ове заједнице представила удружења која се баве младима и чији је циљ побољшање квалитета живота младих, одрживи развој, предупређивање насиља, наркоманије и других облика зависности.

- Удружење „Земља живих“ се бави рехабилитацијом и ресоцијализацијом од болести зависности и има важну улогу у нашем друштву. Знамо да је наркоманија превасходно духовна и душевна болест и Град Нови Сад ће наставити да подржава овакве пројекте јер они омогућавају да се млади људи који се лече од болести зависности врате у друштво и буду пуноправни чланови наше заједнице  - изјавио је Предраг Свилар.

Присутне је поздравио и духовник Терапијске заједнице „Земља живих“ Бранко Ћурчин који се захвалио Граду на подршци и препознавању ове заједнице као релевантне у лечењу болести зависности.
-Наркоманија је глобални проблем. Млади људи су у сталној потрази за смислом и осећајем припадности, а вера је у томе веома битна. Тренутно око 30 штићеника пролази кроз програм који траје 3 године и обухвата  процес ревитализације, рехабилитације и ресоцијализације. Пројекти, као и сарадња и размена искуства са различитим удружењима у великој мери потпомажу ове процесе – истакао је Бранко Ћурчин.

Инфо дан одржан је у оквиру пројекта „Отворена врата у Земљи живих“ који је подржала Канцеларија за младе Града Новог Сада. Том приликом своје делатности и пројекте представили су представници удружења „Спортмастер“, „Зрно словесности“, „Инжењери за заштиту животне средине“, „Креативни М кутак“ и „Владика Платон Атанацковић“.

Нови Сад, 29. јануар 2014. године