Čitaj mi

NASTAVAK AKCIJE „STAND UP – NOVI SAD“

Akcija Grada Novog Sada za prevenciju i suzbijanje narkomanije „Stand up – Novi Sad“ nastavlja se i ovog leta. U narednih osam nedelja, pod sloganom „Vozim straight vozim eight“ aktivisti nevladinih organizacija obilaziće punktove u gradu u cilju promocije zdravih stilova života mladih, bez upotrebe psihoaktivnih supstanci, kao i promocije volonterstva u prevenciji zavisnosti od psihoaktivnih supstanci. Akcija je počela u subotu u Skejt parku, a prisustvovao joj je predsednik gradskog odbora za prevenciju zavisnosti od psihoaktivnih supstanci prof. dr Mikloš Biro.

- Akciju Novi Sad – Stand Up inicirala je Uprava za zdravstvo i Odbor za prevenciju zloupotrebe psihoaktivnih supstanci Grada Novog Sada, uz Centar za prevenciju narkomanije-Emprona u julu 2009. godine. Ideja programa je da se kroz vršnjačku pomoć u razumevanju okruženja, društvenih i životnih okolnosti, otvore putevi alternativnim rešenjima koja nude drugačije sadržaje. - rekao je predsednik gradskog odbora za prevenciju zloupotrebe psihoaktivnih supstanci prof. dr Mikloš Biro.

Svake subote volonteri „Centra za omladinsku inicijativu“, biciklističkog kluba "Novi Sad” i udruženja “Ice New Now”, kao i novosadski roleraši i bajkeri voziće „novosadsku osmicu“, trasom koja će obuhvatiti osam gradskih kvartova, promovišući zdrave životne stilove. Start će biti u 18:00 časova, a kretaće se uvek sa drugog punkta na kom će učesnike dočekivati ispraćati poznati novosadski DJ-evi. Na internet sajtu http://www.standupnovisad.org/ može se pronaći mapa grada na kojoj su označeni punktovi koji će se obilaziti u okviru akcije.

Novi Sad, 26. jun 2010. godine