Čitaj mi

MOBILNI PUNКT ZA VAКCINACIJU U UNIVERZITETSКOM КAMPUSU

Sa ciljem da se studentskoj populaciji olakša i učini dostupnijim proces imunizacije, mobilni punkt za vakcinaciju u autobusu JGSP „Novi Sad“ od danas je smešten u Univerzitetskom kampusu. Zainteresovani studenti i drugi građani imaće priliku da narednih dana, na platou kod domova, prime Sinofarm ili Fajzer vakcinu.

Tim povodom, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin istakao je da je Grad ozbiljno i odgovorno pristupio procesu imunizacije i da čini sve da ga približi svim Novosađanima.

- Do sada je u Novom Sadu podeljeno blizu 250 hiljada doza vakcina protiv Кovida 19. Možemo da kažemo da smo na dobrom putu, ali potrebno je da se u većem broju vakciniše i mlađa populacija. Ovakve inicijative su jedan od načina da ih animiramo. Za tri dana, u centru grada, u autobusu je vakcinisano preko 350 građana. Ja pozivam studente, ali i sve sportiste da dođu i da se vakcinišu, kako bi zaštitili sebe i druge i kako bi se konačno vratili normalnom životu - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Prema rečima savetnika gradonačelnika za saradnju sa mladima Damjana Ničića gradski tim koji sprovodi kampanju podsticanja mladih da se uključe u proces masovne imunizacije različitim akcijama želi da toj populaciji učini vakcinu dostupnom.

- Trudimo se da im maksimalno izađemo u susret i omogućimo da se pre, ili posle predavanja brzo i jednostavno vakcinišu. Organizujemo i edukacije kako bi smo im odgovorili na sva pitanja i nedoumice. Takođe, u saradnji sa Unijom medicinskog fakuteta za 200 vakcinisanih studenata organizovali smo besplatno putovanje na Zlatibor, a u narednom periodu ćemo nastaviti da ih motivišemo različitim benefitima- rekao je Damjan Ničić.

Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović je objasnio da će se na tom punktu pored studenata vakcinisati i deo zaposlenih u Studentskom centru.

- Studenti kao deo akademske zajednice, kao najaktivniji i najzdraviji deo stanovništva treba da shvate da ne postoji rizik od vakcinisanja i da je rizik od oboljevanja mnogo ozbiljniji i veći.  Mi kao ustanova studentskog standarda svakodnevno apelujemo da se oni uključe u proces imunizacije, interes svih nas je da se vratimo normalnom životu, odgovornost ovih mladih ljudi je sada na ispitu i nadam se da će da shvate da je svako od njih učesnik u ovoj borbi i da može da pomogne da se ona što pre završi - istakao je Zoran Martinović.

Novi Sad, 24. maj 2021. godine