Čitaj mi

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O INOVACIJAMA "TESLA FEST"

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić prisustvovao je otvaranju međunarodne konferencije o inovacijama, koju su organizovali Svetska organizacija za intelektualnu svojinu, Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Savez pronalazača Vojvodine.
Konferencija je upriličena u okviru 25. Međunarodnog festivala inovacija, znanja i stvaralaštva "Tesla Fest 2011", koji se održava od 12 - 15. oktobra u Novom Sadu.

- Zadovoljstvo mi je što prisustvujem otvaranju 25. jubilarnog izdanja "Tesla Festa", značajnog i kreativnog festivala koji predstavlja mesto susreta afirmisanih stručnjaka iz celog sveta sa mladim talentima koji su budućnost našeg grada. Grad Novi Sad je uvek spreman da prepozna i podrži vizionarske projekte koji promovišu nove ideje, znanje i stvaralaštvo i koji omogućavaju da na svakodnevne izazove vremena u kom živimo odgovorimo što efikasnije i efektivnije - izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić

U ime organizatora, prof. dr Ilija Ćosić, predsednik skupštine Saveza pronalazača Vojvodine i dekan Fakulteta tehničkih nauka istakao je da se na ovogodišnji festival "Tesla Fest" prijavilo 149 učesnika sa preko 300 eksponata, i dodao da u Srbiji postoji više od 60.000 pojedinaca koji se bave istraživanjima, a koji nisu vezani za institucije, te da su ovakvi festivali potrebni da bi se oni istakli, zaštitili intelektualnu svojinu i kako bi što veći broj inovacija pronašao put do tržišta.

U okviru festivala biće dodeljene nagrade za najbolje učesnike kao i zlatna plaketa Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za najuspešniju inovaciju u protekloj godini.

Novi Sad, 12. oktobar 2011. godine