Čitaj mi

MANIFESTACIJA ''INVICTUS CHALLENGE 2022'' POČELA NA PETROVARADINSКOJ TVRĐAVI

Manifestacija ''Invictus Challenge 2022'' koju organizuje Sportsko udruženje ''INVICTUS NS 021'' održana je na Petrovaradinskoj tvrđavi. Reč je o jedinstvenom sportskom takmičenju u kojem je oko hiljadu takmičara, svih uzrasnih kategorija testiralo svoje psihofizičke sposobnosti, a takmičenje u kojem su učestvovali pojedinci i timovi podrazumevalo je prelaženje prirodnih montažno-demontažnih prepreka i na stazi dužine osam kilometara.

Ovogodišnjem izazovu ''Invictus Challenge 2022'', kao takmičar pristupio je i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvijtićanin koji je otvarajući manifestaciju izrazio zadovoljstvo što se danas, u Novom Sadu promovišu sport, rekreacija i boravak u prirodi.

- Fizička aktivnost je veoma bitna za sve nas i Grad uvek podržava sve one koji promovišu rekreaciju, a najbolje je kada se takvi događaji odvijaju na otvorenom. Svesni tog značaja za fizičko i mentalno zdravlje, mi kao Uprava za sport i omladinu, nismo samo fokusirani na profesinalni sport, već podstičemo i ovakve događaje koji svojom atraktivnošću podstiču naše sugrađane, različitog uzrasta pa čak i one najmlađe da budu aktivni. Ovo je već tradicionalna manifestacija i ja se zahvaljujem organizatorima, Sportskom udruženju ''INVICTUS NS 021'' što na kreativan način promovišu prave vrednosti – istakao je Ognjen Cvjetićanin.

Prema rečima organizatora, cilj manifestacije je da se kroz sportski atraktivan događaj, ovoga puta, promoviše jedno od najlepših mesta u Novom Sadu, Petrovaradinska tvrđava. Кako su naglasili namera je da, kroz savladavnje prepreka i kretanje kroz podzemne hodnike, takmičari upoznaju tvrđavu iz druge perspektive kroz mitove, uzbudljive priče i legende.

Novi Sad, 26. mart 2022. godine