Čitaj mi

MALIŠANI SAKUPILI POMOĆ ZA VRŠNJAKE SA KOSOVA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa načelnikom Južnobačkog upravnog okruga prof. dr Zoranom Miloševićem i načelnikom Školske uprave Novog Sada Petrom Viđikantom prisustvovao je završnoj akciji prikupljanja 1000 paketa namenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola sa prostora Kosova i Metohije.

- Ponosni smo na iskazanu solidarnost naših najmlađih Novosađana prema svojim vršnjacima sa Kosova i Metohije, ali i na svaku vrstu pomoći koju Novi Sad upućuje svojim sunarodnicima. Boraveći na Kosovu i Metohiji, u razgovoru sa građanima, stekao sam utisak da im je od svakog paketa važniji znak da mi ovde mislimo na njih i da ih nismo zaboravili. Novosadska mladost je pokazala na delu visok nivo saosećanja prema onima koji se nalaze u teškoj situaciji i ovo danas jeste pokazatelj jednog mnogo lepšeg Novog Sada – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i izrazio zahvalnost đacima Novog Sada i ostalih opština u Južnobačkom okrugu kao i svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga prof. dr Zoran Milošević zahvalio se pre svega deci i roditeljima, ali i nastavnicima i direktorima koji su se priključili akciji i time pokazali svoju brigu za mališane sa Kosova i Metohije.

- Ponosan sam na one koji danas predstavljaju pravo lice Novog Sada. Ovom akcijom valorizujemo humanizam i dobročiniteljstvo, a time Novi Sad stavljamo na mapu saosećajnosti i dobrih dela – rekao je prof. dr Zoran Milošević i istakao da se nada da je ovim doprinosom Južnobački okrug položio ispit plemenitosti.

Mališani iz vojvođanskih gradova svojom darežljivošću i trudom sakupili su školski pribor i sredstva za ličnu higijenu kako bi svojim drugarima sa Kosova olakšali svakodnevicu i upriličili radost.

Novi Sad, 10. oktobar 2013. godine