Čitaj mi

"LEPO JE STVARATI"

Članica Gradskog veća za dečju i socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanja Stojanović svečano je otvorila Sajam stvaralaštva dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom i izložbu likovnih radova pod nazivom "Lepo je stvarati". Sajam i izložba se održavaju u okviru Programa obeležavanja 3. decembra-Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i otvorena je za posetioce do 23. decembra. Posetici sajma, mogu kupiti ručno oslikane novogodišnje čestitke, keramičke vaze, ukrasne magnete i druge predmete i suvenire koje su izradili članovi organizacija i ustanova osoba sa invaliditetom.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što mogu da proglasim ovaj već tradicionalni Sajam otvorenim. Mnogo je talenata koje nose deca u sebi, treba ih samo prepoznati i usmeravati kako bi se mogli iskazati na pravi način. Cilj sajma je da se građani upoznaju sa svim udruženjima i ustanovama osoba sa invaliditetom i dece ometene u razvoju kroz njivoho stvaralaštvo iz raznih oblasti- rekla je tom prilikom Sanja Stojanović


Prodajne štandove na Sajmu pored ŠOSO "Milan Petrović", Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik i SOS Dečje selo imaju i devet udruženja osoba sa invaliditetom.
Izložba obuhvata radove dece nastale u okviru Likovne radionice "Lepo je stvarati", Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine, slikarske kolonije "Između dva mosta" ŠOSO "Milan Petrović" kao i slikarske kolonije nastale u okviru projekta "Moje sunce" -humanitarne organizacije "Složno u nevolji -SUN".


Novi Sad, 20. decembar 2011. godine